Dzieci z oddziału I „Biedroneczki” i oddziału VI „Pszczółki” wybrały się do przedszkolnego Eko Ogródka po pierwsze warzywne zbiory. Jako pierwsze wyrosły rzodkiewka i sałata. Przedszkolaki wykorzystały rzodkiewkę do sporządzenia twarożku, a sałatę przekazały paniom kucharkom, które wykorzystają ją do przygotowania śniadanka. Dzieci z pomocą pań wychowawczyń przygotowały przepyszny twarożek, zaczynając oczywiście od umycia rzodkiewki. Przedszkolaki zachwycone były, że w tak szybkim czasie będą mogły spróbować pierwszych wyhodowanych przez siebie warzyw. Ku wielkiemu zdziwieniu nawet te dzieci, które na co dzień niechętnie lubią warzywa z wielkim smakiem zjadały kanapeczki z twarożkiem i rzodkiewką. Teraz z niecierpliwością wszyscy czekamy na następne warzywka. Będziemy obserwować nasz ogródek i już się zastanawiamy, co przygotujemy z kolejnych zbiorów.